FAQ / Neem contact met ons op

Jij en Biotherm

Sinds wanneer bestaat Biotherm?

Het merk Biotherm werd meer dan 50 jaar geleden geintroduceerd. Het werd opgericht in 1952 en in 1970 overgenomen door de L’Oréal Groep, waar het sinds 1991 deel uitmaakt van de divisie Luxe Producten.

Zijn de Biotherm producten wereldwijd verkrijgbaar?

Biotherm wordt op dit moment in 70 landen over de hele wereld verkocht.

Waar worden de Biotherm producten gemaakt?

De research- en productielaboratoria van Biotherm verzorgingsproducten zijn gevestigd in Chebilly Larue.

Welke posititie neemt Biotherm in met betrekking tot het milieu?

Biotherm heeft voor al haar producten de laatste tien jaar grote vooruitgang geboekt in de verdere beperking van haar invloed op het milieu.

Hoe kan ik in het bezit komen van een brochure en/of een paar samples?

We raden je aan een bezoek te brengen aan een van onze erkende Biotherm verkooppunten in de buurt. Onze schoonheidsadviseuses vertellen je graag alles over onze producten en je voorzien van een brochure en een paar samples.

Ik zou graag voor Biotherm willen werken; hoe kan ik solliciteren?

Biotherm is altijd op zoek naar getalenteerde en creatieve mensen van alle nationaliteiten over de hele wereld. Je kunt alle vacatures voor Biotherm, maar ook voor de andere merken van de L'Oréal Groep vinden op onze website.

Wat is Thermaal Plankton?

Thermaal Plankton is zo'n drie miljoen jaar geleden op aarde ontstaan. Het is een soort microflora, rijk aan mineralen, en leeft in de zwavelrijke thermale bronnen in de bergen. Biotherm biologen ontdekten ruim vijftig jaar geleden de overeenkomst van thermaal plankton met de huid en de werkzaamheid ervan. Ze besloten daarom het allereerste assortiment huidverzorgingsproducten op basis van thermaal plankton te ontwikkelen en slaagden er na twintig jaar onderzoek en ontwikkeling in het te isoleren en te reproduceren in een geconcentreerde vorm: Puur Thermaal Plankton Extract™.

Wat is Puur Thermaal Plankton Extract™eigenlijk?

Puur Thermaal Plankton Extract™ vormt de kern van Biotherm's innovatie en know-how. Het is een krachtige werkstof die de huid kalmeert en haar natuurlijke weerstand tegen veroudering versterkt. Op dit moment is Biotherm nog steeds het enige merk dat dit bestanddeel gebruikt in haar cosmeticaproducten.

Wat zijn de effecten van Puur Thermaal Plankton™ op de huid?

De Biotherm laboratoria hebben kunnen aantonen dat Puur Thermaal Plankton Extract™, dat in biologische overeenkomst is met de huid, een paar unieke eigenschappen bezit. Puur Thermaal Plankton Extract™ kalmeert de huid onmiddellijk. Deze geconcentreerde bron van vitaliteit en verjonging voor de huid maakt de huid voelbaar en zichtbaar zacht, glad en stralend.

Zijn de Biotherm producten dermatologisch getest?

Wanneer een product ontwikkeld wordt, voeren de Biotherm laboratoria allereerst verschillende tests uit om te voldoen aan de vele vereisten voor tolerantie en werkzaamheid van cosmetica: in-vitro tests, tests op gereconstrueerde huidmodellen (Episkin), klinische tests onder toezicht van externe, onafhankelijke dermatologen, enz. Ieder Biotherm verzorgingsproduct wordt ook getest in overeenstemming met zijn eigenschappen: oogheelkundige tests voor oogverzorgingsproducten, niet-comedogeentests voor de vette huid, hypoallergeentests voor de gevoelige huid, enz.

Zijn de producten van Biotherm getest op dieren?

Biotherm voert sinds 1989 geen enkele dierproef meer uit voor het testen van haar cosmeticaproducten. Onze laboratoria hebben hun uiterste best gedaan om alternatieve methoden te ontwikkelen die passen bij onze ethiek en onze fundamentele doelstellingen: het aanbieden van innoverende producten van hoge kwaliteit en het garanderen van hun gebruiksveiligheid.

Hoe lang kan ik een product bewaren als het eenmaal geopend is?

Om te weten hoe lang je een product kunt bewaren na opening kun je kijken in de aanwijzingen op de verpakking. De "period after opening" of PAO wordt aangegeven met een specifiek symbool: een open pot die het aantal maanden aangeeft dat het product kan worden gebruikt na opening.

Hoe lang kan een product bewaard worden dat nog niet geopend is?

Indien een product ongeopend is, is de houdbaarheid volgens een Europese Richtlijn vastgesteld op 30 maanden. Biotherm garandeert de kwaliteit van haar producten voor een langere periode, indien onder de juiste omstandigheden bewaard, d.w.z.: uit de buurt van extreme hitte en vocht. Indien je de vervaltijd van je product wilt weten, kun je ons het serienummer doorgeven door hier te klikken (link naar Contact). Er zal je gevraagd worden naar de twee letters gevolgd door drie cijfers (bv. XB250), vervolgens zullen wij je de productiedatum doorgeven.

Waar kan ik de lijst met bestanddelen vinden?

Alles wat in het product gaat staat vermeld op de verpakking onder "Bestanddelen", en op iedere productpagina op deze website.

Biotherm nieuws

Bevestiging

Je bericht is verzonden.

Automat:ee